Skip to main content
 
 

Fanfarekorps

Fanfare Sint Clemens is opgericht op 17 juni 1934. Het kloppend hart van de vereniging wordt gevormd door een korps van ongeveer 55 muzikanten. De vereniging is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en musiceert in de tweede divisie.

De fanfare neemt elk jaar deel aan een aantal concertavonden in de regio waarbij een afwisselend muzikaal repertoire wordt uitgevoerd. Het muzikale niveau wordt getoetst tijdens de jaarlijkse deelname aan het beoordelingsconcert van muziekfederatie De Geulvallei. Zelf organiseert Fanfare Sint Clemens steeds vaker succesvolle themaconcerten voor een groot, gemêleerd publiek waarbij muzikaliteit en ambiance hand in hand gaan.

Lees verder . . .

Nieuw Talent Orkest ZUYD

Op 15 januari 2023 is fanfare Sint Clemens van start gegaan met Nieuw Talent Orkest Zuyd (kortweg: NTO ZUYD). Een muziekproject voor volwassenen, in de eerste fase bestaande uit 10 orkestrepetities van 2 uur en een afsluitend concert. Deelnemers hoeven geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Maar ook mensen die wel ervaring hebben en hun oude hobby weer willen oppakken kunnen meedoen. Leeftijd speelt geen rol en plezier staat voorop! Maar liefst 31 enthousiaste en leergierige volwassenen pakken de handschoen op en beginnen onder leiding van dirigent Xavier Kuipers aan hun muzikale avontuur.

In april 2023 start de tweede fase van NTO ZUYD, waarin de deelnemers naast de wekelijkse orkestrepetities ook tweewekelijks individuele muziekles krijgen van een vakdocent van de vereniging. Lees verder…

Flexibele schil

De flexibele schil bestaat uit een groep ervaren muzikanten, die ons fanfarekorps op projectbasis komen versterken om hiaten in omvang, bezetting of kwaliteit van bepaalde registers op te vangen.

Deelnemers aan de flexibele schil zijn geen lid van fanfare Sint Clemens, maar toch is het onze intentie om ze voor langere tijd aan ons te binden. Zo vormt een aantal vertrouwde gezichten een welkome aanvulling bij onze uitvoeringen. Mensen die hun sporen verdiend hebben bij andere korpsen in de omtrek of die hun bijdrage aan onze fanfare combineren met het lidmaatschap bij een andere vereniging.

De projecten bestaan doorgaans uit een aantal repetities en een of meerdere uitvoeringen. Lees verder…

Dirigent

Rob van der Zee wordt op 10 maart 1963 geboren en studeert in zijn jeugdjaren klarinet. Eenmaal uitgegroeid tot een uitstekend klarinettist heeft hij echter hogere ambities. Na zijn Havo-opleiding en een studie aan de Pedagogische Academie in Heerlen begint hij in 1983 aan het conservatorium in Maastricht zijn studie schoolmuziek en Hafa-directie. Deze laatste sluit hij af met een onderscheiding. Daarna volgt hij onderwijs bij Pierre Kuijpers en op het conservatorium in Maastricht orkestdirectie bij Jan Stulen. In 1998 sluit hij deze studie succesvol af met het UM-diploma Hafa-directie tijdens een concert met de Koninklijke Militaire Kapel.

Als dirigent is hij werkzaam bij diverse verenigingen in de Limburgse contreien en behaalt hij met Fanfare Sint Martinus Urmond en de harmonieën TOG Welten en Sint Caecilia Geulle grote successen. Lees verder…

Organisatie

De organisatie van fanfare Sint Clemens bestaat uit een bestuur van 12 personen. Naast de leden van het dagelijks bestuur is voor elk van de volgende commissies een aanspreekpunt benoemd in het bestuur:

  • Opleidingen
  • Muziek en uitvoeringen
  • Themaconcert
  • De Tent Sjteit
  • Comité van Bijstand

Ook de andere bestuursleden hebben hun specifieke taken, bijvoorbeeld op het gebied van materieelbeheer (instrumenten, uniformen etc.), organisatie van activiteiten, pr en communicatie of huisvesting.
Klik hier voor meer info over de organisatie van fanfare Sint Clemens.