Dirigent Rob van der Zee werd op 10 maart 1963 geboren en studeerde in zijn jeugdjaren klarinet. Uitgegroeid tot een uitstekend klarinettist had hij echter hogere ambities.Na zijn Havo-opleiding en een studie aan de Pedagogische Academie te Heerlen, met als specialisatie muziek en aardrijkskunde, begon hij in 1983 aan het conservatorium te Maastricht zijn studie schoolmuziek en Hafa-directie, welke laatste hij afsloot met een onderscheiding. Nadien volgde hij nog onderricht bij Pierre Kuijpers en op het conservatorium te Maastricht orkestdirectie bij Jan Stulen. In 1998 sloot hij deze studie succesvol af met het UM-diploma Hafa-directie tijdens een concert met de Koninklijke Militaire Kapel. Als docent muziek werkte hij in het reguliere onderwijs aan scholen te Rotterdam en Maastricht. Daarnaast werkt Rob op een basisschool in Zuid-Limburg.

Ervaring

Als dirigent was hij werkzaam bij diverse verenigingen in de Limburgse contreien en behaalde met o.a. de fanfare St. Martinus Urmond en de harmonieën TOG Welten en St. Caecilia Geulle die onder zijn leiding stonden grote successen. Met St. Martinus Urmond werd zelfs het landskampioenschap in de concertafdeling behaald, maar ook andere korpsen hebben dankzij zijn kennis en inzet de kampioenswimpel aan hun vaandel hangen. Daarnaast is hij oprichter en eerste dirigent van het Limburgs Fanfare Orkest geweest.

Arrangeur 

Ook arrangeerde hij op vakkundige wijze klassieke werken zoals van Dmitri Shostakovich (Lady McBeth of Mtinsk en de finale uit de 11de symphonie), Aagaard Nilsen (Circius), George Gershwin (I got rhythm) en Richard Wagner (Gebet uit Rienzi), welke zijn uitgegeven bij Bronsheim Muziekuitgeverij en bij Gobelin.

 

Successen 

Het grootste muzikale succes behaalde Rob van der Zee in 1989 tijdens het Wereldmuziekconcours te Kerkrade. In een zinderende finale van de internationale dirigentenwedstrijd wist hij favoriet Maurice Hamers achter zich te laten en werd winnaar van de gouden dirigeerstok.

Met het Limburgs Fanfare Orkest heeft hij diverse cd’s opgenomen. Ook zit hij regelmatig in juryteams bij concoursen/festivals.