fanfareStClemens

Een korps van zo'n 50 muzikanten vormt het kloppende hart van fanfare Sint Clemens Arensgenhout. Onder leiding van dirigent Rob van der Zee wordt door deze groep wekelijks gerepeteerd, doorgaans op zaterdag (17.30 – 20.00 uur) en één keer per maand op dinsdag (19.45 – 22.00 uur). Daarnaast treedt de fanfare veelvuldig op, bijvoorbeeld:

  • tijdens concerten (voor- en najaarsconcert, openluchtconcert in Arensgenhout, themaconcert, kerstconcert in de parochiekerk van Hulsberg)
  • op straat bij activiteiten in de gemeenschap Arensgenhout, Hulsberg of Aalbeek (carnaval, Koningsdag, communiefeest, sacramentsprocessie, kermismaandag, Sint Nicolaas intocht)
  • bij speciale gelegenheden (serenades, Clemensfeest; het jaarlijkse patroonsfeest van de fanfare op de eerste zaterdag in november, en eenmaal per 5 jaar een concertreis of bondsconcours)

Verder neemt fanfare Sint Clemens als lid van muziekfederatie De Geulvallei jaarlijks deel aan een beoordelingsconcert en een marsparade. De vereniging is aangesloten bij de LBM en komt uit in de eerste divisie. Gemiddeld is het korps ± 45 repetities en ± 20 optredens per jaar in touw. Bij het musiceren kent de fanfare een gezonde balans tussen presteren en plezier maken. Er heerst een goede sfeer en de saamhorigheid is groot.

Naast het fanfarekorps en de dirigent wordt Sint Clemens gevormd door:

  • de leerlingenopleiding
  • het bestuur
  • een steuncomité ("Comité van Bijstand")
  • de ereleden
  • de vaandel- en schellenboomdragers

De totale fanfarefamilie bestaat uit meer dan 100 leden die samen met vele vrijwilligers en begunstigers zorgen voor een actieve en bloeiende muziekvereniging.

Fanfare Sint Clemens is gehuisvest in "De Hoeskamer" aan de Diepestraat 6 in Arensgenhout. Op 2 november 2013 heeft de fanfare haar voormalige verenigingslokaal, Café Packbiers, aangekocht. Na een grondige verbouwing en renovatie door de stichting Hoeskamer van Arensgenhout is Sint Clemens op 28 september 2014 teruggekeerd op haar vertrouwde thuishonk.

Meer weten over fanfare Sint Clemens of interesse om mee te musiceren in het korps? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De contactinfo voor de leerlingenopleiding is te vinden op de pagina "Jeugd".